1. Craven "A", μικρό άφιλτρο, συρταρωτό πακέτο, από Γαλλία. Εμπρός και πίσω όψη.
Το συρταρωτό πακέτο τύπου Ζιτάν ήταν δημοφιλές στις παλιές αγγλικές μάρκες (π.χ. Player's, Woodbines, Senior Service, Park Drive): το αντίστοιχο της δικής μας κασετίνας παλιά. Εξίσου τυπικά αγγλικά άλλωστε είναι και τα τσιγάρα με καπνά μόνο Βιρτζίνια. Εδώ το γαλλικό πακέτο είναι απλώς ίδιο με το αγγλικό. (Το γεγονός ότι και τα Ζιτάν είναι σε τέτοιου είδους πακέτο είναι μάλλον συμπτωματικό: δε νομίζω ότι η γαλλική αγορά είχε ιδιαίτερη παράδοση στα συρταρωτά πακέτα).
2. Craven "A", φίλτρο σε μέγεθος μικρού άφιλτρου, συρταρωτό πακέτο των 25, από Καναδά. Μέτρια κατάσταση. (Είναι το ίδιο πακέτο που είδαμε και στην ομαδική φτγρ εδώ).
Και η καναδική αγορά αρέσκεται στα συρταρωτά πακέτα, ανεξαρτήτως αν το πακέτο στην αρχική χώρα προελεύσεως είναι επίσης συρταρωτό ή άλλου τύπου.
Άλλο χαρακτηριστικό με τα καναδέζικα πακέτα είναι ότι είχαν εισαγάγει από πολύ παλιά τα νεκροτάμπελα. Όπως σ' εμάς σήμερα, έτσι κι εκεί ήδη προ 15ετίας το νεκροτάμπελο κάλυπτε σχεδόν το μισό πακέτο. Από τη μία όψη η ειδοποίηση είναι στα αγγλικά και από την άλλη στα γαλλικά.
3. Craven "A", King size σκληρό, από Γαλλία. Εμπρός και πίσω όψη.
Πιο μοντέρνα εκδοχή, King size το τσιγάρο, άρα και το πακέτο αντίστοιχα πιο σύγχρονο: σκληρό. Παρατηρούμε ότι ο μαύρος γάτος την έκανε από την εμπρός όψη και κρύφτηκε στην πίσω.
4. Craven "A", King size σκληρό, από Αγγλία (ο γάτος επανήλθε).
5. Craven "A" Lights, King size σκληρό, από Γαλλία.
6. Craven "A" Menthol, King size σκληρό, από Ν. Αφρική.
(Τα ίδια 3 πακέτα που ξαναείδαμε κι εκεί).
7. Craven International, King size σκληρό, από Γαλλία.
Όπως λέμε Άσσος ιντερνάσιοναλ ή Άσσος Εξπόρτ, Gitanes blondes, Gauloises blondes Blend 22: η εναλlακτική εκδοχή ενός τσιγάρου που το μεν σήμα παραπέμπει σε παραδοσιακή γεύση -όποια θεωρείται σε κάθε χώρα παραδοσιακή, π.χ. στην Αγγλία τα Βιρτζίνια- αλλά το χαρμάνι αποτελεί άνοιγμα σε κοινώς αποδεκτότερα στάνταρ, δηλαδή προφανώς Αμέρικαν Μπλεντ.
Ο γάτος είναι σταθερά στη θέση του, όμως το σήμα ονομάζεται Craven και όχι Craven "Α". Υποθέτω ότι το "Α" το επιφυλάσσουν μόνο για τα βιρτζίνια, γιατί κι ο στριφτός καπνός της ίδιας μάρκας, γνωστός και σήμερα στην ελληνική αγορά, λέγεται Craven και όχι Craven "Α" και δεν είναι βιρτζίνια. (Για την ακρίβεια είναι βιρτζίνια αλλά όχι τυπικός, είναι extra dark Virginia, άρα στην πράξη άλλου τύπου χαρμάνι.)
1 σχόλιο:
Απροπό με το καναδικό πακέτο, να συμπληρώσω:
Απ' ό,τι διαβάζω στη cigarettespedia, στον Καναδά τα τσιγάρα με φίλτρο σε μέγεθος μικρότερο από Κινγκ Σάιζ (7,5 εκ. περίπου αντί 8,5) λέγονται regular. Αυτό σημαίνει ότι το μικρό μήκος θεωρείται το κανονικό, και το Κινγκ Σάιζ το «κάτι παραπάνω». Άλλωστε αυτή ήταν εξ αρχής η λογική (βλ. σχετικά σχόλια και στην ανάρτηση Ζιτάν, Σεπτ. 2012), απλώς στην πορεία το Κινγκ Σάιζ έφτασε σε διάφορες χώρες να είναι το στάνταρ. Το μικρότερο αυτό μήκος ήταν παλιότερα και σ' εμάς το στάνταρ: έτσι ήταν όλες οι κασετίνες με φίλτρο -Δελφοί, Άσσος, Άρωμα, Καρέλια απλό και Σπέσιαλ, Έθνος κλπ. Φαίνεται ότι αυτή η λογική παραμένει εν ισχύι στον Καναδά.
Επίσης διαβάζω ότι τα σημερινά καναδέζικα πακέτα καλύπτονται κατά 75% από το νεκροτάμπελο, βάσει νόμου!!
Πηγή: http://www.cigarettespedia.com/index.php/BrandDu_Maurier
(Θα επανέλθω όταν αναρτήσω μερικά πακέτα Du Maurier που έχω κι εγώ.)
Δημοσίευση σχολίου