Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ BLOGGER

Εκτός από τις δημοσιευμένες αναρτήσεις, έχω και κάμποσες στο πρόχειρο που τις συμπληρώνω σιγά σιγά. Προ ολίγου πήγα να φορτώσω σε μια από αυτές μια καινούργια φωτογραφία, και μου έβγαλε το παρακάτω μήνυμα:


Ωχ! Ο αποθηκευτικός χώρος εξαντλήθηκε. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείτε το 100% του ορίου των 1 GB για φωτογραφίες.Αναβάθμιση αποθηκευτικού χώρου
Οι φωτογραφίες αποθηκεύονται στον λογαριασμό σας στα Λευκώματα Ιστού Picasa και συμπεριλαμβάνονται στο δωρεάν χώρο αποθήκευσης 1 GB που διατίθεται για φωτογραφίες. Ο πρόσθετος χώρος αποθήκευσης που αγοράζετε μοιράζεται σε διάφορα προϊόντα Google, μαζί με το δωρεάν χώρο αποθήκευσής σας. Μάθετε περισσότερα


Δεν ήξερα ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, ούτε ότι έχω λογαριασμό στο Πικάσα. Φυσικά, πατώντας στο «αναβάθμιση», μου γύρευε λεφτά. Πατώντας στο «μάθετε περισσότερα» δεν έμαθα τίποτε.
Ξέρει κανείς τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι οι μπλόγκερ του κόσμου που ανεβάζουν φωτογραφίες πληρώνουν. 
Αν δεν υπάρχει άλλη λύση, θα πρέπει να σβήσω μερικές και να τις αντικαταστήσω με άλλες χαμηλότερης ανάλυσης για να μην τρώνε τόπο. Οι κανονικές φτγρ είναι μέγιστης ανάλυσης, τώρα αν αυτό διατηρείται και στον Μπλόγκερ ή όχι δεν το ξέρω.

Πάσα συμβουλή ευπρόσδεκτη. 

Ευχαριστώ πολύ.

Εκ της διευθύνσεως.

5 σχόλια:

Πέπε είπε...

Σε πρώτη φάση βρήκα μια λύση. Ανοίγω τη φτγρ από το φάκελο που την έχω στον υπολογιστή μου, και με το εργαλείο που "σκανάρει" την οθόνη την αντιγράφω. Μετά, αν την έχω ήδη αναρτήσει, τη σβήνω και βάζω στη θέση της το αντίγραφο, αλλιώς βάζω κατευθείαν το αντίγραφο.

Κάνει αισθητή οικονομία στα ΜΒ, αλλά μιλάμε για διαδικασία μέσω Λαμίας. Άλλαξα τις φωτογραφίες στην ανάρτηση President, και διαπίστωσα ότι οι ίδιες 8 φτγρ στην αρχική τους μορφή πιάναν 21 ΜΒ και σε αντίγραφα 316 ΚΒ, δηλαδή περίπου 66 φορές λιγότερο. Αλλά φυσικά αυτό εκτός από τραγικά μπελαλήδικο είναι και εις βάρος της ευκρίνειας των εικόνων.

Πέπε είπε...

Γιατί γαμιέται;

Πήγα να κάνω την ίδια δουλειά σε μια αδημοσίευτη ανάρτηση και, όσες παλιές φωτογραφίες (μεγάλης ανάλυσης) κι αν σβήσω, αρνείται να δεχτεί έστω και μία καινούργια (μικρής ανάλυσης). Έσβησα ολωσδιόλου την ανάρτηση από το πρόχειρο, ξεκίνησα να κάνω μια καινούργια, και με το που πήγα να φορτώσω μια από τις καινούργιες φτγρ πάλι τα ίδια.

Υποψιάζομαι ότι άπαξ και τις ανεβάσω έστω και στο πρόχειρο οι φτγρ υπάρχουν κάπου στο Πικάσα και τρώνε χώρο. Αλλά πού διάολο είναι αυτό το Πικάσα;

Πέπε είπε...

Άρχισα να αντικαθιστώ τις παλιές βαριές φτγρ με καινούργιες ελαφριές, σε μερικές ήδη δημοσιευμένες αναρτήσεις. Πιστεύω ότι αρκεί να το κάνω σε καναδυό που να έχουν πολλές φωτογραφίες (π.χ. Γκολουάζ και Ζιτάν), ώστε να απελευθερώσω αρκετό χώρο. Δε μου ξανάβγαλε προβλήματα μέχρι στιγμής. Αν αργότερα ξαναφτάσω στα όρια του χώρου, έχω ακόμα περιθώρια να αντικαταστήσω κι άλλες φωτογραφίες.

Πέπε είπε...

Τη βρήκα τη λύση -αυτή που περιέγραψα παραπάνω- αλλά, μιλάμε, είναι ΠΟΛΥ της υπομονής!

Τώρα για τις καινούργιες αναρτήσεις που ετοιμάζω μετατρέπω τις βαριές φτγρ σε ελαφριές, αλλά επειδή αυτό δε φτάνει, εξακολουθώ να μετατρέπω και μερικές από τις ήδη αναρτημένες.

Θα έπρεπε ο Blogger να ενημερώνει διαρκώς: έχεις τόσο χώρο στη διάθεσή σου, έχεις φάει τόσο, σου μένει τόσος, κάνε τα κουμάντα σου. Όχι ξαφνικά να σου λέει "μεγάλε, αυτός είναι ο πάτος της κασέλας, ας πρόσεχες"!

Ανώνυμος είπε...

η ευκολότερη λύση είναι νέο ιστολόγιο
http://syllogi-apo-paketa-tsigaron2.blogspot.gρ

ή

http://nea-syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr

to palio http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr στην τελευταία ανάρτηση θα παραπέμπει στο καινούργιο με link...