Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

9 ελληνικές κασετίνες


1. Άρωμα φίλτρο. Το σήμα έχει καταργηθεί.
2. Έθνος φίλτρο. Το σήμα έχει καταργηθεί.
3. Καρέλια Special φίλτρο. Το σήμα υπάρχει σε King size και σκληρό πακέτο, η κασετίνα με το μέγεθος μικρότερου φίλτρου που βλέπουμε εδώ έχει καταργηθεί.
4-5. Καρέλια φίλτρο. Το 4, λίγο παλιότερο, έχει την προειδοποίηση σε σημείο που δε φαίνεται (πίσω ή στο πλάι). Στο 5, λίγο πιο πρόσφατο, η προειδοποίηση ήρθε μπροστά με αποτέλεσμα μια μικρή τροποποίηση στη σχεδίαση. Το σήμα ασφαλώς και δεν έχει καταργηθεί, νομίζω όμως ότι πλέον είναι King size.
6. Άσσος φίλτρο. Κι αυτός είναι πλέον King size (αυτή τη φορά χωρίς νομίζω).
7. Ρεκόρ φίλτρο. Το σήμα έχει καταργηθεί.
8-9. Σαντέ, των Αφών Κωνσταντίνου. Στο 8, λίγο παλιότερο και με την προειδοποίηση στο πλάι ή πίσω, βλέπουμε το παλιό μπομπέ πακέτο (στρογγυλεμένες ακμές). Στο 9, λίγο πιο πρόσφατο, οι ακμές έχουν ορθές γωνίες όπως σήμερα. Το σήμα έχει μετονομασθεί σε Ζαντέ και έχει περιέλθει στον Παπαστράτο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Καρέλια Φίλτρο δεν είναι King Size. King Size είναι μεταξύ 83-85mm, αυτό είναι 79mm.

Πέπε είπε...

Δηλαδή όσο ήταν πάντα;

Ανώνυμος είπε...

Το Καρέλια φίλτρο βγαίνει κανονικά σε κασετίνα και KING SIZE μαλακό. Η κασετίνα δεν είναι KING SIZE, όπως είπε και το "Μαύρο Ρόδο".

Η σημερινή κασετίνα ΚΑΡΕΛΙΑ έχει αλλάξει την καλλιγραφία της λέξης "φίλτρο" Καλλιγραφικά είναι και πάλι αλλά με διαφορετικά γράμματα. Καμία σχέση με την όμορφη παλιά καλλιγραφία που βλέπετε...στις οθόνες σας!!

Κατά τα άλλα, ΕΘΝΟΣ και ΑΡΩΜΑ στοπ λόγω κλεισίματος εργοστασίου Κεράνη. Το ΕΘΝΟΣ ήταν βαρύ σαν τσιμέντο, το ΑΡΩΜΑ ήταν πολύ καλό χαρμάνι και κυρίως το άφιλτρο.

Το ΡΕΚΟΡ του ΚΑΡΕΛΙΑ ήταν σε κασετίνα και μαλακό KING SIZE αλλά με αρκετά φθηνό χαρμάνι οπότε σου έμενε μόνο η ομορφιά του πακέτου!

Το ΚΑΡΕΛΙΑ SPECIAL πολύ καλό τσιγάρο αλλά κυρίως στην κασετίνα που δυστυχώς σταμάτησε να κυκλοφορεί στις αρχές του '90.

Για τα SANTE έχω κάνει ολόκληρο αφιέρωμα στο blog του Πέτρου. Ειδικά το σκέτο ήταν εξαιρετικό χαρμάνι αλλά μόνο από το εργοστάσιο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ουχί του ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ by Philip Morris!

Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να αναφερθώ στον ΑΣΣΟ ΦΙΛΤΡΟ κασετίνα. Έχεις το παλιό πακέτο με τη στάμπα "ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ". Και ήταν αλήθεια φυσικά διότι είχε το πολύ καλό χαρμάνι του ΑΣΣΟΥ ΣΚΕΤΟΥ.

Ωραίο πακέτο, ωραίο τσιγάρο, καλή τιμή και τελικά το διέλυσε η γνωστή "λατρεμένη" μου Philip Morris!

Βασίλης