Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

NAT SHERMAN

 
Nat Sherman Havana Ovals και Nat Sherman Cigarettellos.
Queen size κασετίνες, από ΗΠΑ.

Queen size είναι ένας τύπος τσιγάρου που έχει βγάλει η συγκεκριμένη εταιρεία, και που αφορά ειδικώς αυτά τα δύο σήματα. Είναι άφιλτρα τσιγάρα μήκους 10,1 εκατοστών, λίγο λεπτότερα από τα κανονικά.
 
Τα Havana Ovals, όπως δηλώνει και ο τίτλος τους, είναι πλακέ τσιγάρα, όπως τα δικά μας άφιλτρα που είναι σε κασετίνες (Σαντέ κλπ.). Τα Cigarettellos έχουν κλασικό κυλινδρικό σχήμα. Και τα δύο είναι στριμμένα με σκούρο καφέ τσιγαρόχαρτο. Τα τσιγάρα τοποθετούνται στο πακέτο όχι όπως στις κλασικές κασετίνες αλλά πλαγιαστά: το πλάτος της κασετίνας αντιστοιχεί στο μήκος του τσιγάρου.
 
Αυτά τα δύο πακέτα είναι σημερινά. Παρ' ότι γενικά έχουμε πει ότι δε συλλέγω πλέον, για εξαιρετικές περιπτώσεις κάνω καμιά εξαίρεση.
 
Φαίνεται ότι στα αμερικάνικα πακέτα δεν υπάρχει νεκροτάμπελο. Επίσης δεν αναγράφονται περιεκτικότητες και μάλλον δεν πρέπει να υπάρχουν και όρια. Αυτά τα δύο πακέτα το μόνο που έχουν είναι μια διακριτική προειδοποίηση υγείας, όπωςε ήταν εδώ σ' εμάς όταν πρωτοβγήκαν, και μια δεύτερη που λέει «100% φυσικός καπνός δε σημαίνει υγιεινότερο κάπνισμα».
 
Και τα δύο είναι τσιγάρα απίστευτα πολυτελούς ποιότητας. Τα Havana Ovals προσωπικά τα τοποθετώ ίσως ένα κλικ πιο πάνω, αλλά και τα δύο βρίσκονται κόσμους παραπέρα από την απλή έννοια «κάνω ένα τσιγάρο».
 
Τα δημοσιεύω για να βρισκόμαστε σε κίνηση. Κανονικά θα τα φύλαγα για μετά την ολοκλήρωση της κυρίως συλλογής. Όμως έχω μείνει αρκετά πίσω στις φωτογραφίσεις. Αυτή τη στιγμή οι αδημοσίευτες φωτογραφίες που έχω είναι όλες από ομάδες σημάτων που κάποια άλλα πακέτα τους δεν τα έχω φωτογραφίσει ακόμα, οπότε οι αναρτήσεις θα έμεναν λειψές.

2 σχόλια:

Πέπε είπε...

Διαπιστώνω με κάποια έκπληξη ότι κανένας από τους μεγάλους συλλέκτες που ξέρω δεν έχουν αυτά τα δύο πακέτα: ούτε ο Ρώσος, ούτε ο Αυστριακός, ούτε ο Λευκορώσος. Τουλάχιστον όχι στα σάιτ τους.

Dimitris K. είπε...

Μπραβο Πεπε!Με αυτη τη δημοσιευση σου χαιρομαστε, επειδη μαθαινουμε οτι τουλαχιστον σε ενα μερος του πλανητη υπαρχουν ακομη ποιοτικα προιοντα, ακομη κι αν δεν μπορουμε να τα καπνισουμε.
Ζηλευω τους Αμερικανους.Εκανα δυο προσπαθειες να φερω τσιγαρα απο εκει, αλλα απετυχα.Γνωστος απο ΗΠΑ μου εστειλε περυσι, αλλα "χαθηκαν" στο τελωνειο.Αλλος φιλος μου απο Καναδα πηγε ο ιδιος στο τελωνειο να μου τα στειλει, αλλα δεν τον αφησαν.Σαν κλασσικος Ελληνας τους κλαφτηκε, τους παρακαλεσε, προσπαθησε ακομη και να τους "λαδωσει" αλλα τιποτα.Θα μου μεινει μεγαλο απωθημενο!