Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Du Maurier

Τα du Maurier είναι καναδέζικα τσιγάρα Βιρτζίνια. Στα καναδέζικα πακέτα ορισμένα χαρακτηριστικά που φαίνεται να επανέρχονται σταθερά είναι τα εξής:
-προτίμηση στα συρταρωτά πακέτα των 25
-τα τσιγάρα με φίλτρο, εκτός από το μέγεθος King Size, βγαίνουν και σε μικρότερο, εφτά κόμμα κάτι εκατοστά. Το μέγεθος αυτό, ίδιο μ' εκείνο που παλιά στην Ελλάδα ήταν το κλασικό, εκείνο δηλ. που είχαν οι περισσότερες κασετίνες με φίλτρο (σήμερα νομίζω πως όλες όσες υπάρχουν έχουν γίνει King Size), εν αντιθέσει προς το καινοτόμο τότε King Size, στον Καναδά παραμένει στάνταρ. Ονομάζεται regular.
-καθώς η χώρα έχει δύο ισότιμες επίσημες γλώσσες, αγγλικά και γαλλικά, συχνά τα πακέτα δεν έχουν εμπρός και πίσω όψη αλλά δύο ίδιες μπροστινές, μία σε κάθε γλώσσα. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο: άλλοτε  πάλι οι δύο όψεις ξεχωρίζουν, μία ως κύρια και μία ως πίσω, και πάλι όμως τότε η καθεμιά σε άλλη γλώσσα.
-υπερφυή νεκροτάμπελα από αρκετά παλιά.

 Du Maurier Light / Légère, φίλτρο, 
συρταρωτό πακέτο των 25, από Καναδά.


 Du Maurier Light / Légère, King size, 
συρταρωτό πακέτο των 25, από Καναδά.


Du Maurier Ultra Light / Ultra Légère, King size
συρταρωτό πακέτο των 25 από Καναδά.

To King size Light έχει δύο ίδιες όψεις (double A-sided που λέγαμε παλιά για τα 45άρια). Τα άλλα δύο  έχουν στην πίσω όψη το τετράγωνο λογότυπο duM σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Περιεκτικότητες:

Light --> 11 και 1,0
King size Light --> 12 και 1,1
King size Ultra Light -->  7 και 0,7

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πεπε είσαι φοβερός...αν θες μπορώ να σού στείλω gold mount..... Βασίλης Ρ.