Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Benson and Hedges

 1. Benson and Hedges, King size σκληρό. (Ελληνικό)

 2. Το ίδιο, πάλι ελληνικό, μεταγενέστερο.
3. Και πάλι το ίδιο, από τα Κανάρια

4. Benson and Hedges, King size, σκληρό πακέτο των 25.

Πιο πρόσφατο.

Η ένδειξη American Blend έχει τη σημασία της. Ας με διορθώσουν οι ειδικότεροι, αλλά νομίζω ότι το κλασικό χρυσό εικοσάρι πακέτο ήταν Βιρτζίνια. Βλ. άλλωστε και το αμέσως επόμενο.


 5. Benson and Hedges, μέγεθος μικρού άφιλτρου, μεταλλική κασετίνα.
Άγνωστη χώρα (Αγγλία;)

Δεν ξέρω αν τα τσιγάρα ήταν όντως άφιλτρα ή με φίλτρο σε μέγεθος άφιλτρου. Λογικά υποθέτω το πρώτο. Η κασετίνα μοιάζει να είναι αρκετά παλιά, από την εποχή που το άφιλτρο θεωρούνταν αυτονόητο, οπότε αν είχε φίλτρο μάλλον θα το έγραφε. Άλλωστε τόσο μικρά τσιγάρα με φίλτρο κυρίως στη Γαλλία υπήρχαν. 


 Λεπτομέρεια της μεταλλικής κασετίνας από μέσα.

Λεπτομέρεια της μεταλλικής κασετίνας από το πλάι.

Εδώ τώρα κάτι απροσδόκητο: μια προειδοποίηση υγείας! Τέτοια πράγματα δεν ξέρω να υπήρχαν πριν τη δεκαετία του '80. Από την άλλη, τέτοιες κασετίνες -όπως και όλο γενικά το λουκ- παραπέμπουν σε δεκαετίες παλιότερα. Ή οι Άγγλοι (αν πρόκειται όντως για αγγλικό πακέτο) ήταν πολύ μπροστά σε θέματα υγείας, ή το πακέτο είναι πρόσφατο κι ας μοιάζει παλιό.

Σ' αυτή την ανάρτηση, δεύτερη φωτογραφία, βλέπουμε πρώτο στην προτελευταία σειρά ένα ακόμα πακέτο Μπένσον: κατοστάρι, σκληρό, με 6 τσιγάρα (διαφημιστικό;), από ΗΠΑ. Δύο όμοια πακέτα το ένα πάνω από τ' άλλο.

13 σχόλια:

Unknown είπε...

Έβλεπα χτες κάτι ταινίες του James Bond και μου έκανε εντύπωση πως αρκετές γυναίκες καπνιζανε κάτι gauloises πολύ μικρά, στην κυριολεξία ψείρες

Πέπε είπε...

Ως γνήσιος νοσταλγός του '80, τα μικρά Γκολουάζ θα τα θυμάσαι: είτε με φίλτρο είτε χωρίς, ήταν σε μέγεθος δικού μας άφιλτρου, όπως είναι λ.χ. το Κάμελ άφιλτρο, ο Άσσος Κασετίνα άφιλτρος κλπ. Ή όπως ένα κλασικό στριφτό. Στη σχετική ανάρτηση (http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2012/09/gauloises.html) έχω αρκετά τέτοια πακέτα, όχι μόνο τα γνωστά σ' εμάς γαλάζια αλλά και 2-3 παραλαγές ακόμα.

Εννοείς ακόμη πιο μικρά από αυτά; Αν ναι, δεν έχω δει ποτέ τέτοια τσιγάρα καμιάς μάρκας.

Unknown είπε...

Κάποτε πριν 15 περιπου χρονια είχε έρθει ένας στην καφετέρια που συχναζα με κάτι gauloises αφιλτρα που ήταν στο μεγεθος του ασσου σκετου και μπορεί λίγο πιο μικρά, πάντως εντυπωση μου έκανε η μυρωδιά τους πολύ χαρακτηριστική.

Δημήτρης είπε...

Καλημερα. Άσχετο με το θεμα, απλά σχολιαζω στην τελευταία αναρτηση.
Μετα από χρόνια ψαξιμο, βρηκα το (εξαντλημενο) απιστευτο λευκωμα του ΕΛΙΑ ''για την ιστορια του ελληνικου τσιγαρου'' και εχω πραγματικα συγκλονιστει. Θα ελεγα και συγκινηθει αν ημουν μεγαλυτερος...
Αυτα! Χρονια πολλά!

Πέπε είπε...

Ναι. Είναι βιβλίο για να βυθίζεσαι: ανοίγεις «μια στιγμή» να δεις «κάτι» και σε ρουφάει για ώρες.

Καλή χρονιά.

montilianni είπε...

Που το βρηκες;To ψαχνω εδω και χρονια;

Πέπε είπε...

Ποιο εννοείς; Το μεταλλικό δεν έχω ιδέα, πάνε 15-20 χρόνια που το απέκτησα. Τα κανονικά, από το περίπτερο, επίσης προ 15-20 ετών.

Δημήτρης είπε...

Μοntilianni, αν εννοείς το βιβλίο, πράγματι είναι εξαντλημένο, δεν υπάρχει ''πουθενά'', κι εγώ το αναζητούσα καιρό πολύ και ήμουν τόσο τυχερός που η κοπέλα μου το βρήκε στην ''Πολιτεία'' από σπόντα. Το μαζέψανε- της είπαν- από μια βιβλιοθήκη και το αγοράσαμε 60 ευρώ.

Πέπε είπε...

Α ναι, προφανώς το βιβλίο εννοεί ο Μοντιλιάνι! (Δεν κοίταξα τα προηγούμενα σχόλια...)

Ισχύει το ίδιο όπως με τα πακέτα: το πήρα όταν βγήκε και κυκλοφορούσε ευρέως!

Δημήτρης είπε...

Πέπε - το βιολί μου εγώ - πότε θα αποφασίσεις να πουλήσεις τα πακέτα σου; Είμαι ερωτευμένος με μερικές κασετίνες σου. Και νομίζω κι αυτές μ'εμένα...

Πέπε είπε...

Δημήτρη, να τα πούμε κατ' ιδίαν; Δε θυμάμαι αν έχουμε αλλάξει στοιχεία επικοινωνίας. Αν ναι, γράψε μου στο μέιλ. Αν όχι, βάλε εδώ το δικό σου μέιλ και μόλις το διαβάσω (99% αυθημερόν) θα σβήσω το μήνυμα.

Δημήτρης είπε...

Πέπε, σου έστειλα mail.

Ανώνυμος είπε...

Eνδιαφέρομαι για αγορά του benson & hedges 25αρι σκληρο,αυτο που έχει τους 2 αγροτες απ'έξω σαν εικόνα. Τιμή συζητήσιμη. Το email μου ειναι kostisrakis@hotmail.com