Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Παπαστράτος

Πακέτα από μερικά τσιγάρα του Παπαστράτου που δεν ανήκουν ούτε στην «οικογένεια» των Άσσων αλλά ούτε και σε κάποιο ξεχωριστό σήμα.
 
 
1. Παπαστράτος Νο 5, King size σκληρό.
 
Αναβίωση ενός πολύ παλιού σήματος. Παλιά ο Παπαστράτος έβγαζε μια ολόκληρη σειρά τσιγάρων που αντί για ονόματα είχαν νούμερα: το Νο 1, το Νο 2 κ.ο.κ.. Από αυτά επεβίωσε μόνο το Νο 1, ο Άσσος. Το Νο 5 ήταν, όπως και τα περισσότερα, ένα άφιλτρο οβάλ τσιγάρο σε άσπρη κασετίνα.
Κάποια στιγμή ο Παπαστράτος έβγαλε το «νέο» Πεντάρι, σ' αυτό το μάλλον κιτς πακέτο.

2. Papastratos Super Lights, King size σκληρό.

3. Papastratos Ultra 01, King size,
σκληρό πακέτο των 25.
 
Σ' αυτά τα δύο τσιγάρα η μάρκα είναι απλώς «Παπαστράτος». Δεν ξέρω αν υπήρχαν κι άλλα στην ίδια σειρά, π.χ. απλό λάιτς ή και φουλ-φλέιβορ.

5 σχόλια:

Dimitris K. είπε...

Το πανω πακετο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ (super lights) νομιζω το καπνισα κ μου αρεσε.Θυμαμαι το πακετο, αλλα δεν θυμαμαι αν εγραφε super lights.Δυστυχως δεν μπορω να θυμηθω ουτε εγω αν κυκλοφορουσε full flavour, αλλα αν υπηρχε σιγουρα αυτο θα καπνισα, αφου τα ελαφρα δεν τα προτιμω.

Ισως ο φιλος Βασιλης, που εχει "μνημη ελεφαντα" (χα,χα!) μπορει να βοηθησει.

Ανώνυμος είπε...

To 5 είχε επανακυκλοφορήσει νομίζω ως πάμφθηνο με φίλτρο και μετά άλλαξε και χαρμάνι, το σλόγκαν ήταν αν δεν κάνω λάθος 5 φίλτρα 5 δραχμές ή κάτι τέτοιο.

Unknown είπε...

Εχω στην κατοχη μου ενα hellas special κασετινα αφιλτρο και 2 πακετα κασετινα n 5αρι κλειστα και αναγραφει βασιλειον της ελλαδος.εχουν καποια συλλεκτικη αξια?

Πέπε είπε...

Ναι, σίγουρα έχουν κάποια συλλεκτική αξία. Προσωπικά δεν ξέρω να την αποτιμήσω σε χρήματα, αλλά το μεν Ελλάς Σπέσιαλ είναι το πιο ιστορικό πακέτο στην ιστορία του ελληνικού τσιγάρου, ενώ και τα 5άρια δεν είναι αμελητέα (και μάλιστα κλειστά).

Αν έχεις την υπομονή να ψάξεις όλο το μπλογκ με τα σχόλιά του, υπάρχουν καναδυό ενεργοί συλλέκτες (εγώ σταμάτησα πριν από πάνω από 15 χρόνια) που πρέπει κάπου να έχουν αφήσει τα μέιλ τους. Αν τους βρεις, ίσως μπορούν να σε ενημερώσουν πιο έγκυρα.

Unknown είπε...

Σε ευχαριστω πεπε!