Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Balkan Sobranie



Αυτό το πακέτο δεν το έχω. Η ανάρτηση θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δεν έχει νόημα: είναι απλώς μια φωτογραφία που κατέβασα από το ίντερνετ. Αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό. Οι φήμες και οι αναμνήσεις παλαιών καπνιστών λένε ότι πρέπει μάλλον να ήταν το κορυφαίο τσιγάρο που φτιάχτηκε ποτέ. Και το πακέτο είναι υπέροχο. 

5 σχόλια:

Dimitris K. είπε...

Πεπε βρηκα ενα site που ισχυριζεται οτι πουλαει σπορους της αυθεντικης παλιας ποικιλιας Yenidje.Επικοινωνησα μαζι τους, αλλα δεν στελνουν στην Ελλαδα.Οι γνωστοι σου στις ΗΠΑ που σου φερνουν τσιγαρα θα μπορουσαν να φερουν?Η τιμη τους ειναι χαμηλοτατη. 2,50 $

Εδω ειναι http://heirloomtobacco.com/Seed_Bank.html

Πέπε είπε...

Να τους ρωτήσω Δημήτρη, αλλά θα 'ρθουν το καλοκαίρι. Αν γίνεται ταχυδρομικά, να το δούμε. Τις τιμές πού τις διάβασες;

Dimitris K. είπε...

Την τιμη την αναφερει λιγο πριν τη λιστα με τις διαφορες ποικιλιες.

Tobacco seed packs contain approximately 100 seeds (MOL) and are $2.50 each. Each seed pack will produce dozens of healthy viable seedlings. Seed starting instructions are included.

Ενα-δυο πακετακια των 5$ συνολικα ειναι υπεραρκετα.Και σε αλλα site παντως, οι τιμες τοσο ειναι πανω κατω.Ας τα φερουν οποτε μπορουν, αν ειναι ευκολο φυσικα.Τον επομενο χρονο θα τα βαλω αν δεν προλαβουμε φετος, το φυτεμα γινεται αρχες Μαρτιου.Το ταχυδρομειο ειναι ρισκο, τα κρατανε στο τελωνειο, λογω νομοθεσιας μου ειπανε.Παντως κ να δοκιμασουν, δεν χανουμε τιποτα, 5$ μονο.Εννοειται οτι καλυπτω ολα τα εξοδα.

Ευχαριστω φιλε.

ΥΓ Και να μην γινεται, δεν πειραζει.Εχουμε αρκετες ποικιλιες, αλλα μου κινησαν την περιεργεια.Φανταζεσαι να εχουμε τον καπνο μιας μυθικης μαρκας που δεν υπαρχει πια?!!Σαν να βλεπεις ζωντανο δεινοσαυρο αισθανεσαι(χα,χα!)

Πέπε είπε...

Ατυχήσαμε φίλτατε. Ο ελληνοαμερικάνος 4ης γενιάς κουμπάρος μου με ενημερώνει ότι το φετινό οικογενειακό προσκύνημα στα πάτρια ματαιώνεται.

Παρά ταύτα θα 'χω το νου μου, γιατί έχω κι εγώ ενδιαφέρον να δω τι θα βγάλεις. Ο κουμπάρος όλο και μπορεί να ξέρει κανέναν άλλο που να έρχεται Ελλάδα.

Dimitris K. είπε...

Σ ευχαριστω Πεπε που προσπαθησες.Ας ελπισουμε οτι κατι θα γινει.